0
Gratineret torsk med mornay, spinat & rigatoni

Gratineret torsk med mornay, spinat & rigatoni

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

parmigiano reggiano (Parmesan)spinatrigatoni, 50% fuldkorn
1 min.
Forberedelse:

Tænd ovnen på 235 grader!

Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet vand.

Skyl spinatblade grundigt i koldt vand, evt. over 2 omgange, og slyng dem tørre i en salatslynge. Riv osten på den fine side af et rivejern. 

torskefilet uden skind
5 min.
Fisk:

Del fisken i mindre stykker, gerne 3-4 stk. pr. person du laver mad til. Krydr med salt og peber. Kom fisken i et smurt ildfast fad.

bechamelsovsparmigiano reggiano (Parmesan)spinat
10 min.
Sovs og spinat:

Kog bechamelsovsen op i en gryde. Pas på, den ikke brænder på. Kom evt. en sjat mælk eller fløde ved. Når sovsen koger, tilsættes 2/3 af osten, og sovsen koges igennem under omrøring. Kom spinat i gryden, og kog igennem i 1 min. Smag til med salt og peber. 

torskefilet uden skindparmigiano reggiano (Parmesan)rigatoni, 50% fuldkorn
12 min.
Sådan samles retten:

Kom de forkogte pasta i det ildfaste fad omkring fisken. Hæld sovs og spinat over, og fordel det jævnt ud. Drys med det sidste ost og med rasp. Kom også et par klatter smør på. Kom hele herligheden i den forvarmede ovn i 8-10 min., til fisken er gennembagt, og saucen er gylden.

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?