0

Grillede bøffer med majs/purløg/risoniotto og avokado/tomatsalsa

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Risoniotto: Hak 2 skalotteløg og 2 fed hvidløg helt fint og skær baconen i fine tern. Befri 2 majskolber for blade og "hår" og skær kernerne af kolberne med en skarp kniv. Rist baconen gylden i en tykbundet gryde. Tilsæt en god klat smør og sauter løg og hvidløg med uden de tager farve. Rør risonipastaerne i, hæld fonden i og vend det hele godt sammen. Læg låg på og lad det simre i ca. 15 min. til vandet næsten er helt optaget og pastaerne lige knap møre. Tilsæt majs og fløde og lad det simre i yderligere 3-4 min. under jævnlig omrøring til fløden er optaget og grøntsagerne møre med bid. Rør parmesan og fintsnittet purløg i og smag til med salt og peber.

Salsa: Trim 2 majskolber for blade og tråde og kog dem møre i letsaltet vand (ca. 5 min.). Skær kernerne fra kolben med en skarp kniv og kom dem i en skål. Halver avokadoerne, fjern skal og sten og skær resten i små tern. Hak 1 skalotteløg, 1 fed hvidløg og den rensede chili fint. Vend grøntsagerne sammen med strimlet koriander (eller basilikum), 2 spsk. limesaft og olie. Smag til med limesaft, salt og peber og lad salsaen trække i 10 min. før servering.

Kød: Dup bøfferne tørre, pensl dem med et tyndt lag olie og krydr med salt og peber. Grill dem ved god varme i 3-5 min. på hver side (afhængig af tykkelse og ønske). Krydr igen med salt og peber og lad dem hvile i 5 min. inden servering.

Server sammen med groft brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?