Koteletter: Riv citronskallen fint ned i en frysepose og pres saften af den halve citron over. Tilsæt godt med timianblade, lidt olivenolie, salt og peber og ryst godt. Læg koteletterne i og kør dem godt rundt i marinaden. Læg dem på køl i 20-30 min. mens salaten laves. Grill koteletterne i 4-6 min. på hver side (afhængig af tykkelse).
Salat: Trim champignonerne og del dem i kvarte. Hak hvidløg og rosmarinblade fint. Varm lidt olie op på en pande og rist svampene gyldne deri. Tilsæt hvidløg, rosmarin og chili efter et par minutters ristning. Skær tomaterne i tern og skyl rucolaen. Vend de varme svampe, tomater og rucola sammen lige inden servering, dryp med olie og balsamicoeddike og drys med friskhøvlet parmesanost.
Server retten sammen med ovnbagte kartofler, en sprød grøn salat eller dampede grønne asparges og godt groft brød.
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften