0

Grillede citrontimianmarinerede kalvekoteletter med hele bagte hvidløg og salsa verde

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kød: Riv skallen af de to citroner og rør den med plukket timian, 4 spsk. olie, salt og peber. Pensl koteletterne grundigt på begge sider til det hele er brugt op, læg kødet i en stak og svøb den i film. Læg stakken på køl i mindst 30 min. - men gerne i 6-8 timer (klargør evt. koteletterne om morgenen, så kan de trække hele dagen). Grill koteletterne over kul eller på en grillpande i 3-4 min. på hver side (efter smag og behag), dryp med citronsaft og server.

Hvidløg: Skær toppen af de hele hvidløg (ca. ¼) så feddene lige er blottet. Sæt dem i et lille ovnfast fad, krydr med salt og peber og læg 1 spsk. smør på toppen af hver. Dæk til med folie og sæt hvidløgene i en 175 grader varm ovn i 1-1½ time (afhængig af størrelse) til de er gyldne og helt "smørmøre”"

Salsa verde: Pluk persille, basilikum og mynte, læg det i en foodprocessor sammen med 1 fed hvidløg, sennep, kapers og ansjosfileter og hak det godt. Tilsæt olie i en tynd stråle til massen er cremet og som fin puré. Smag til med salt og peber. Lad den trække 30 min. ved stuetemperatur før servering.

Server sammen med en cremet pastaret eller bagekartofler og en tomatsalat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

 

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.