0

Grillede citrontimianmarinerede kalvekoteletter med hele bagte hvidløg og salsa verde

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kød: Riv skallen af de to citroner og rør den med plukket timian, 4 spsk. olie, salt og peber. Pensl koteletterne grundigt på begge sider til det hele er brugt op, læg kødet i en stak og svøb den i film. Læg stakken på køl i mindst 30 min. - men gerne i 6-8 timer (klargør evt. koteletterne om morgenen, så kan de trække hele dagen). Grill koteletterne over kul eller på en grillpande i 3-4 min. på hver side (efter smag og behag), dryp med citronsaft og server.

Hvidløg: Skær toppen af de hele hvidløg (ca. ¼) så feddene lige er blottet. Sæt dem i et lille ovnfast fad, krydr med salt og peber og læg 1 spsk. smør på toppen af hver. Dæk til med folie og sæt hvidløgene i en 175 grader varm ovn i 1-1½ time (afhængig af størrelse) til de er gyldne og helt "smørmøre”"

Salsa verde: Pluk persille, basilikum og mynte, læg det i en foodprocessor sammen med 1 fed hvidløg, sennep, kapers og ansjosfileter og hak det godt. Tilsæt olie i en tynd stråle til massen er cremet og som fin puré. Smag til med salt og peber. Lad den trække 30 min. ved stuetemperatur før servering.

Server sammen med en cremet pastaret eller bagekartofler og en tomatsalat.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?