0

Grillede flankesteaks af svinemørbrad med butterdejstærte med karamelliserede fennikler og løg, kartofler og blå ost

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tærte: Trim fenniklerne og snit dem i ½ cm tynde skiver. Pil løgene og snit dem i smalle både. Varm lidt olie op på en pande og rist fennikler og løg let gyldne. Skru ned for panden og lad det karamellisere langsomt - i 20-30 min. Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Pisk æg, fløde, timianblade, salt og peber sammen i en skål. For et stort tærtefad med butterdejen – rul evt. dejen lidt ud, hvis nødvendigt – og fordel fennikel og løg på bunden. Læg klumper af blå ost (fx Blå Kornblomst, Gorgonzola eller Blue Ocean) oven på og hæld æggemassen i. Knus kartoflerne let mellem tommel- og pegefingre, vend dem sammen med lidt olie og dump dem ned oveni tærten – de skal ikke dækkes af æggemasse! Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 30-40 min. - til fyldet er fast, bunden sprød og kartoflerne gyldne. Lad tærten hvile i 10-15 min. før servering.

Kød: Varm en grillpande godt op og grill kødet i 4-6 min. på hver side (afhængig af tykkelse) til kødet føles fast ved et let tryk. Krydr med salt og peber og lad det hvile i 5 min. Skær kødet i 1 cm tykke skiver ved servering.

Server sammen med en salat af bagte rødbeder, en kold krydderurtedressing og groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?