Tzatziki: Riv agurken groft, vend den med salt og lad den trække 20 min. ved stuetemperatur. Rør imens yoghurt, presset hvidløg og friskkværnet peber sammen i en skål. Skyl overskydende salt af den revne agurk og dræn den så godt som muligt. Vend den i yoghurten og smag til med salt og peber.
Kartofler: Skrub kartoflerne og halver dem på den lange led. Vend kartoflerne med revet citronskal, saft fra ½ citron, timianblade, olie, salt og peber. Bred kartoflerne ud i en bradepande og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min. til de er møre og gyldne (eller læg dem i en alubakke og bag dem på kuglegrillen under låg).
Tomater: Klip stilkene over, så der dannes små klynger med 3-4 tomater. Dryp dem med lidt olie og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen ved 200 grader - eller på grillen - ca. 10 min. til skallen sprækker og de er let gyldne.
Kød: Krydr hver flanksteak med lidt salt og peber og læg dem på grillen ved middelhøj varme. Giv dem 4-6 min. på hver side afhængig af tykkelse - de bør være let rosa indeni. Lad dem hvile tildækket i 5 min. og skær dem i tynde skiver inden servering.
Kommentarer og forslag til opskriften