0

Grillede flankesteaks med salat af ristede grøntsager

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Salat: Trim alle grøntsagerne og skær dem i ensartede tern (ca. 1 cm på hver led). Rist grøntsagerne gyldne i lidt olie ad flere omgange og kom dem i en skål. Pisk sideløbende olivenolie, eddike, citronskal og –saft, fintrevet hvidløg, oregano, honning, salt og peber sammen og smag til. Vend dressingen i de varme grøntsager og lad salaten trække mens kødet tilberedes.

Kød: Grill kødet over kul ved middelhøj varme, ca. 3 min. på hver side, til de har fået en god skorpe. Lad kødet hvile et øjeblik og skær det så i tynde skiver på tværs af fibrene lige inden servering. Bøfferne kan alternativt tilberedes på en almindelig pande.

Server nye små kartofler, en fyldig grøn salat med ristede pinjekerner, parmesan og sennepsvinaigrette og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften