0

Grillede flankesteaks med svampebygotto

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bygotto: Læg perlebyggen i blød natten over. Rist baconen netop sprød i en gryde, tilsæt finthakkede løg og sauter til de er klare. Rens svampene og del dem i mundrette stykker og kom dem ved. Sautér til svampene er møre og væden fordampet. Rør den drænede perlebyg, strimler af soltørret tomat og timianblade i og begynd at tilsætte fonden lidt ad gangen. Lad fonden blive absorberet før der kommes mere ved og fortsæt til bygkornene er møre og konsistensen blød og let flydende. Rør parmesanen i, smag til og server straks efter.

Kød: Pensl kødet med et tyndt lag olie og grill det 4-5 min. på hver side, afhængig af tykkelse, til kødet føles fast ved et let tryk. Krydr med salt og peber og lad det hvile 3 min. inden det skæres i skiver og serveres.

Server med dampede gulerødder med vinaigrette og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.