Dip: Rens krydderurterne, fjern de groveste stilke og hak resten fint. Rør cremefraiche, mayonnaise, presset hvidløg, salt og peber sammen og vend krydderurterne i. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Snit sukkerærterne i skrå stykker og kom dem ned til kartoflerne 1 min. før endt kogetid. Snit imens rødløget i tynde halve skiver og bland dem med grov sennep, dijonsennep, 5 spsk. olie, 4 spsk. citronsaft, salt og peber. Hæld vandet fra kartofler og ærter, kom dem i en skål og vend salaten godt sammen. Smag til og server umiddelbart herefter.
Kød: Pensl kødet med et tyndt lag olie og læg dem på grillen over medium varme. Grill dem 3-5 min. på hver side (afhængig af tykkelse) til kødet kun giver en smule efter ved tryk. Krydr med salt og peber og lad dem hvile tildækket 3 min. inden de skæres i tynde skiver.
Server med en sprød grøn salat og godt groft brød til.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften