0

Grillede gedeostcrostini med æble-ferskensalsa (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Dump fersknerne ned i kogende vand 1 min., tag dem op med en hulske og træk skindet af. Skær kødet fri af stenen og snit det og æblet i fine tern. Vend det hele sammen med citronsaft, olie, sukker, chiliflager og gerne basilikum. Smag til med salt og peber og lad det trække 10 min. Læg brødskiverne op på en bagerist og fordel skiver af gedeost ovenpå. Sæt det ind under ovngrillen ved 225 grader i 2-4 min. til osten er smeltet let og brødet ristet. Top hver crostini med æble-ferskensalsa og server straks som appetizer eller som tilbehør til en fyldig frokostsalat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.