Skær squash og aubergine i knap 1 cm tykke skiver og bag dem ved 200°C til de har taget en smule farve. Hak imens løg og hvidløg fint og sauter dem klare i lidt olie på panden. Kom hedvin på og lad det koge næste væk. Tilsæt tomater, krydr med salt og peber og lad det simre 2-3 min. Læg auberginer og squash taglagt i et ildfast fad - kun ét lag - og fordel tomatsaucen over. Top med tynde skiver frisk mozzarella og riv et tyndt lag parmesan henover. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i 10-15 min. til osten er smeltet og overfladen let gylden.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften