0

Grillede hakkebøffer i stanniol med icebergsalat ”american style”

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat: Hak 1 rødløg fint, læg det i en lille skål og hæld hvidvinseddiken over. Skær tomaterne i fine små tern, vend dem sammen med salt og hæld dem i en sigte. Lad begge dele trække i 15 min. Rist baconen sprød på en pande og dryp dem af på køkkenrulle. Rist pankoraspen (kan du ikke få fat på pankorasp, kan du bruge groftrevne brødkrummer) gylden og sprød i baconfedtet - krydr med lidt salt og peber og dryp af på køkkenrulle. Dressing: Mos gorgonzola og mayonnaise sammen i en skål med en gaffel. Pisk cremefraiche, kærnemælk og citronsaft i og smag til med salt og peber. Trim icebergsalaten og skær den i kvarte så bådene hænger sammen i stokken. Læg bådene på 4 tallerkner og fordel dressingen over. Hæld eddiken fra løgene og drys løgene over salatbådene. Drys derefter med drænede tomater, bacon, pankorasp og fintklippet purløg. Server straks!

Bøffer: Form 4 hakkebøffer af kødet og læg hver bøf på et stort stykke stanniol. Hak hvidløg og chili fint og drys det over. Skær peberfrugt og gulerødder i små tern og snit 2 rødløg og champignon i skiver. Fordel grøntsagerne oven på bøfferne, krydr med salt og peber og dryp med Worchestershiresauce. Luk stanniolen sammen om bøfferne så der laves små pakker. Læg dem på grillen over god varme i 10-15 min. til de er møre (efter ønske).

Server sammen med en kartoffelsalat med æbler, kapers, persille, rødløg og grov sennepsvinaigrette.

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?