
Ærtesmør: Kom ærter, smør og citronsaft i en blender og kør det til en glat masse. Smag til med salt og peber og læg smørret på køl indtil videre brug.
Salat: Skyl og slyng salaten, bræk den i mundrette bidder og kom den i en flot skål. Befri blommer, nektarin og æble for sten og kernehus og skær kødet i mellemstore tern. Skær tomaterne i kvarte og drys det hele over den grønne salat. Dryp med honning, balsamico og olie og server straks.
Hummere: Læg jomfruhummerne på et skærebræt og flad halen helt ud. Flæk halestykket fra rygskjoldet og helt ned igennem "halefjerene" - vær nænsom, så halen ikke bliver hevet af kroppen. Vrid forsigtigt de to halestykker indefra og ud, så kødet bliver blottet opad. Læg dem i en alubakke og læg tynde skiver af ærtesmørret ovenpå kødet. Grill i ca. 10 min. - afhængig af grilltypen og jomfruhummernes størrelse - til kødet er mælkehvidt og smørret smeltet. Kan også laves under ovngrillen ved 250 grader i 5-7 min.
Server sammen med ristede nye gulerødder og masser af godt brød.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften