0

Grillede jomfruhummere på rødbedepasta med valnødde/basilikumpesto

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pesto: Rist valnødderne let gyldne på en tør pande og lad dem køle af. Pluk imens basilikummen og pil 1 fed hvidløg. Kom halvdelen af valnødderne, hvidløget og 35 g parmesanost i en blender og hak det fint. Tilsæt basilikumblade, resten af valnødderne, 1 dl olie, salt og peber og kør det hurtigt sammen – konsistensen må gerne være lidt grov. Smag til med citronsaft, salt og peber og lad pestoen trække i 20 min. inden servering.

Pasta: Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Sæt vand over til pastaen. Hak løg og 4 fed hvidløg og sauter dem i lidt olie på en pande til de begynder at tage farve. Tilsæt rødbederne og sauter videre ved lav varme i ca. 10 min. til rødbederne er møre med bid. Kom pandens indhold i en blender, tilsæt mascarpone, salt og peber og blend det helt glat. Hæld saucen tilbage i panden, varm igennem og smag til. Kog pastaen (frisk linguine) som anvist på emballagen og løft den direkte over i saucen. Riv en håndfuld parmesanost henover, vend det hele godt sammen og smag til. Server straks.

Jomfruhummere: Læg jomfruhummerne på et skærebræt og flad halen helt ud. Flæk halestykket fra rygskjoldet og helt ned igennem ”halefjerene” – nænsomt - så halen ikke bliver hevet af kroppen. Vrid forsigtigt de to halestykker indefra og ud, så kødet bliver blottet opad. Læg dem i et ovnfast fad, dryp kødet med smeltet smør og krydr med salt og peber. Grill hummerne under ovngrillen ved 225 grader – eller over varme kul - i ca. 7-8 min. til kødet lige er blevet mælkehvidt.

Fordel pastaen i store dybe tallerkner og top med jomfruhummere, pesto og lidt ekstra fintrevet parmesan.

Server sammen med en sprød grøn salat og groft brød.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?