0

Grillede jomfruhummere på rødbedepasta med valnødde/basilikumpesto

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Pesto: Rist valnødderne let gyldne på en tør pande og lad dem køle af. Pluk imens basilikummen og pil 1 fed hvidløg. Kom halvdelen af valnødderne, hvidløget og 35 g parmesanost i en blender og hak det fint. Tilsæt basilikumblade, resten af valnødderne, 1 dl olie, salt og peber og kør det hurtigt sammen – konsistensen må gerne være lidt grov. Smag til med citronsaft, salt og peber og lad pestoen trække i 20 min. inden servering.

Pasta: Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Sæt vand over til pastaen. Hak løg og 4 fed hvidløg og sauter dem i lidt olie på en pande til de begynder at tage farve. Tilsæt rødbederne og sauter videre ved lav varme i ca. 10 min. til rødbederne er møre med bid. Kom pandens indhold i en blender, tilsæt mascarpone, salt og peber og blend det helt glat. Hæld saucen tilbage i panden, varm igennem og smag til. Kog pastaen (frisk linguine) som anvist på emballagen og løft den direkte over i saucen. Riv en håndfuld parmesanost henover, vend det hele godt sammen og smag til. Server straks.

Jomfruhummere: Læg jomfruhummerne på et skærebræt og flad halen helt ud. Flæk halestykket fra rygskjoldet og helt ned igennem ”halefjerene” – nænsomt - så halen ikke bliver hevet af kroppen. Vrid forsigtigt de to halestykker indefra og ud, så kødet bliver blottet opad. Læg dem i et ovnfast fad, dryp kødet med smeltet smør og krydr med salt og peber. Grill hummerne under ovngrillen ved 225 grader – eller over varme kul - i ca. 7-8 min. til kødet lige er blevet mælkehvidt.

Fordel pastaen i store dybe tallerkner og top med jomfruhummere, pesto og lidt ekstra fintrevet parmesan.

Server sammen med en sprød grøn salat og groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.