0

Grillede kammuslinger med grapefrugt, avokado, granatæble, forårsløg fløde/citrondressing og mynte

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Forberedelse: Skær skallen af grapefrugten med en skarp kniv og skær fileterne fri ved at skære ind langs lamellerne. Trim forårsløgene og snit dem i fine tynde skiver. Bank kernerne ud af granatæblet med en tung træske og fjern evt. hvide hinder. Rens chilien og skær den i helt fine skiver. Halver avokadoen, fjern skal og sten og skær resten i både. Skyl mynten, dup den tør og pluk bladene af stilkene (hak dem evt. groft - hvis bladene er meget store).

Dressing: Pisk fløde, citronsaft, ingefær, 1 tsk. sukker, et nip salt og lidt friskkværnet peber godt sammen, smag til med sukker/citronsaft/ingefær og lad dressingen hvile til den tykner let.

Kammuslinger: Dup kammuslingerne tørre og rids overfladerne på begge sider i et ternet mønster med lette snit. Pensl muslingerne med et tyndt lag olie og krydr med salt og peber. Varm en grillpande godt op og grill muslingerne i ca. 30 sek. på hver side. De skal kun lige tage farve - men IKKE gennemstege - da de let bliver gummiagtige.

Anret grapefileter og avokadobåde skiftevis i runde cirkler og dryp med dressingen. Fordel de grillede kammuslinger jævnt oven på og drys med granatæblekerner, forårsløg, chili og mynteblade. Dryp med en smule olivenolie og server straks.

Server sammen med en god couscoussalat og masser af godt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?