0
Grillede koteletter af sortfodssvin fra Pyrenæerne (Porc noir de Bigorre) med græsk salat

Grillede koteletter af sortfodssvin fra Pyrenæerne (Porc noir de Bigorre) med græsk salat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Koteletter: Tag koteletterne ud af køleskabet. Hak 3 fed hvidløg og 1 kvist rosmarin fint og rør med 2 spsk olivenolie samt reven citronskal (kun det gule). Vend koteletterne med denne krydderblanding og pres det let ned i kødet - ret formen op med dine hænder, så de er flotte og ensartede i tykkelsen. Sæt bøfferne på køl i et par timer eller mere. 1 time før du skal grille dem ,tages de ud fra køl så de kan få stuetemperatur. Sørg for at grillen er meget varm. Grill koteletterne i 3-4 minutter på begge sider, så du får et flot og solidt grillmønster på dem. Lad gerne et par kviste rosmarin og et par letknuste fed hvidløg grille med. Sørg for at krydre godt med flagesalt. Lad gerne kødet trække 3-4 minutter inden det serveres.

Græsk salat:

Skær tomaterne i tern af ca. 2 x 2 cm.

Skræl agurken og skær den i tynde skiver.

Skær top og bund af peberfrugten og fjern frøstolen. Skær den derefter i tynde skiver.

Pil løget og skær i tynde skiver - gerne på en mandolin.

Kom det hele i en skål sammen med oliven og hakket oregano - krydr med salt, peber og lidt sukker - og vend det rundt sammen med rødvinseddike og resten af olivenolien.

Anret salaten på et fad og lad den trække - gerne et par timer på køkkenbordet.

Før servering drysses salaten med fetaost i tern og pyntes med lidt ekstra oregano.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?