0
Grillede koteletter i persilletzatziki med sprøde søde kartofler

Grillede koteletter i persilletzatziki med sprøde søde kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
søde kartoflerrasp
1 min.
Bag de søde kartofler

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Skær kartoflerne i stave. Dæk en bradepande med bagepapir, og spred kartoflerne ud på bradepanden. Vend kartoflerne i olie, rasp og lidt salt. Brug 1/2 tsk. olie pr. person.

Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil raspen har fået godt med farve og kartoflerne er blevet helt møre.

kotelet af griskebab krydderi
10 min.
Forbered kødet

Skær kødet i så tynde skiver som muligt, og vend det godt rundt med salt og krydderiblandingen. Lad kødet stå til senere.

squashbredbladet persilleyoghurt naturel 0,5%
15 min.
Lav tzatzikien

Riv squashen på den grove side af et rivejern. Overfør den til et dørslag, krydr godt med salt, og lad den stå og frigive væske.

Hæld yoghurten op i en skål. Hak persillen groft.

Pres lidt ekstra væde ud af squashen, og vend det efterfølgende i yoghurten sammen med persillen.

Smag til med salt og peber.

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. 

Når panden er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 1 min. på hver side.

30 min.
Anretning

Servér kødet med tzatziki og kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kebab krydderi indeholder: paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel,

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
545 kcal
Fedt:
15,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,6 g
Kulhydrat:
55,9 g
heraf sukkerarter:
30 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
29,5 g