0
Grillede koteletter med græsk salat og grønne bønner

Grillede koteletter med græsk salat og grønne bønner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i mundrette stykker, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

kotelet af gris
5 min.
Krydr kødet

Krydr kødet godt med salt på begge sider, og gem det til senere.

rødløgcitron
10 min.
Hak rødløget

Skær rødløget i tynde skiver, og overfør dem til en stor skål. Vend løgskiverne med saften fra citronen, og krydr med salt og peber.

grønne bønner
15 min.
Kog bønnerne

Kog bønnerne i saltet vand i 5-7 min. og overfør dem til en skål med koldt vand.

Kota-osttomateragurk
20 min.
Forbered salaten

Skær tomaterne, agurken og osten i tern, og tilsæt alle tre ting til rødløget sammen med bønnerne. Vend det hele godt rundt, og smag til med salt og peber. 

25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme.

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side, og skær det så i tykke skiver.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kartoflerne og salaten.

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
27,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
8 g
Kulhydrat:
46,3 g
heraf sukkerarter:
8,9 g
Kostfibre:
10,5 g
Protein:
36,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?