0

Grillede koteletter med rabarber/æble/tranebærchutney og nye kartofler vendt med dild, grov sennep og rødløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Chutney: Trim rabarberne og snit dem i tynde skiver. Skræl æblet og skær frugtkødet i små fine tern. Hak skalotteløget fint og riv også ingefæren fint. Kom rabarber, æbletern, løg, ingefær og tranebær i en kasserolle sammen med 3 spsk. honning, balsamico, chiliflager og ½ dl vand. Kog det hurtigt op under omrøring, skru ned og lad det simre sagte uden låg til det er kogt ind til en lækker chutney (15-20 min.). Smag til og server chutneyen lun eller kold.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kog dem lige netop møre i velsaltet vand. Marinade: Hak imens rødløg og dild fint og rør det sammen med de 2 slags sennep, 1 spsk. honning, 2 spsk. æbleeddike og 2-3 spsk. olie i en stor skål. Smag til med salt og peber og evt. mere sennep, eddike eller honning (efter smag). Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af i 5 min. Vend de lune kartofler i marinaden, smag til og anret. Server med det samme.

Kød: Dup koteletterne tørre. Pres hvidløget og rør det sammen med 1-2 spsk. olie, spidskommen, salt og peber – det skal bare lige samles til en tyk pasta. Gnid koteletterne godt ind i pastaen og lad dem hvile 20 min. ved stuetemperatur. Grill dem over kul eller på en varm grillpande i 3-4 min. på hver side - pas på du ikke overtilbereder dem. Lad dem hvile tildækket i 5 min. inden servering.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft (rug)brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?