Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft.
Riv hvidløget ned i en skål og tilsæt fiskesaucen og 1 tsk eddike pr. person.
Tilsæt kødet og vend det godt rundt i marinaden og gem til senere.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Riv agurkerne på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål med yoghurten og krydr med salt og peber.
Hak gulerødderne i tynde skiver.
Varm en pande op ved høj varme og steg gulerødderne i lidt olie i ca. 1 min., indtil de har fået lidt farve og stadig har lidt bid.
Overfør rødderne til en skål og tilsæt estragonblade og smag til med salt, peber og lidt eddike.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på begge sider, indtil det har fået godt med farve og lige netop er gennemstegt.
Servér kødet med kartoflerne, salaten og tzatzikien.
Kundekommentarer ()