0

Grillede koteletter med tzatziki, bagte kartofler og en frisk estragonsalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kotelet af grishvidløgnam pla (fiskesauce)
1 min.
Marinér kødet

Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft.

Riv hvidløget ned i en skål og tilsæt fiskesaucen og 1 tsk eddike pr. person.

Tilsæt kødet og vend det godt rundt i marinaden og gem til senere.

bagekartofler
5 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

agurkergræsk yoghurt, 10%
10 min.
Riv agurkerne

Riv agurkerne på den grove side af et rivejern. Kom det i en skål med yoghurten og krydr med salt og peber.

gulerodestragon
15 min.
Steg gulerødderne

Hak gulerødderne i tynde skiver.

Varm en pande op ved høj varme og steg gulerødderne i lidt olie i ca. 1 min., indtil de har fået lidt farve og stadig har lidt bid.

Overfør rødderne til en skål og tilsæt estragonblade og smag til med salt, peber og lidt eddike.

kotelet af gris
25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på begge sider, indtil det har fået godt med farve og lige netop er gennemstegt.

30 min.
Anretning

Servér kødet med kartoflerne, salaten og tzatzikien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?