Krebinetter: Ælt farsen let mellem hænderne til den er sammenhængende og del den i 4 ensartede portioner. Form hver portion til en 2 cm tyk krebinet og krydr dem med salt og peber på begge sider. Rør sambal oelek (chili pasta), sød chili og tomatpure sammen med lidt olie til en lind marinade og vend krebinetterne heri. Lad krebinetterne marinere 30 min. et køligt sted inden de grilles over kul 4-5 min. på hver side.
Bulgur: Kom bulguren i en skål og hæld spilkogende hønsefond over til det dækker med + 1 cm. Rør i bulguren undervejs og tilsæt evt. mere fond, hvis alt væske er optaget og bulguren stadig ikke er mør. Bræk den træede ende af aspargeserne og snit stænglerne i små stykker. Giv dem et hurtigt opkog i letsaltet vand og køl dem af under koldt vand. Rør asparges, ærter, finthakket dild, skalotteløg og hvidløg i bulguren og smag til med olivenolie, salt og peber.
Tomatsalat: Halver cherrytomaterne og anret dem i et lille fladt fad. Snit forårsløgene i tynde skiver og drys dem over tomaterne. Pisk 2 spsk. olivenolie, eddike, sennep, honning, salt og peber sammen, smag til og dryp dressingen over salaten.
Server retten med fx en creme fraiche-dressing med krydderurter og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften