Rødbedetzatziki: Kog rødbederne møre i letsaltet vand, gnid skindet af og lad dem køle af. Rør yoghurten med 1-2 fed presset hvidløg og smag til med salt og peber. Riv rødbederne, pres det overskydende væde fra og rør det i yoghurten. Lad tzatzikien trække mens resten laves. Smag til lige inden servering.
Bagte urter: Skrub kartofler og gulerødder og skræl pastinakkerne. Skær dem alle i ensartede grove tern og vend dem med hakkede rosmarinblade, olie, salt og peber. Bag urterne ved 200 grader i ca. 20 min. til de er gyldne og møre med et let bid. Urterne kan også grilles på grill i 5-7 min.
Kylling: Bank kyllingebrysterne let på det tykkeste sted, så de bliver nogenlunde lige tykke over det hele. Steg dem på en grillpande i 3-4 min. på hver side til de er møre og kødsaften er "klar" - eller steg dem under ovngrillen eller på havegrillen.
Giv dampet broccoli eller en grøn salat samt godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften