0
Grillede lammekoteletter med pesto, hummus og grønne asparges

Grillede lammekoteletter med pesto, hummus og grønne asparges

Hovedingrediens:
Lam
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
2 t
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

HUSK at sætte kikærter i blød dagen før! Alternativt kan du sagtens bruge kogte kikærter på dåse! Erstat 100 g tørrede med 1 dåse kogte!

Fremgangsmåde

Hummus

Sæt kikærterne i blød i dobbelt volumen koldt vand. Rør 1 tsk natron i og lad det stå i 24 timer. Hæld vandet fra kikærterne, skyl godt og sæt over i en stor gryde dækket med frisk koldt vand, tilfør 2 fed hvidløg, pillede skalotteløg, rød chili samt resten af natronen. Kog nu ærterne, under låg - og stille og roligt, til de er møre, lette at mose og næsten falder fra hinanden. Det tager omtrent 2-3 timer afhængigt af dine kikærter. Tilføj evt. mere varmt vand, hvis de er ved at koge tørre. Lad ærterne køle af i vandet. Sigt vandet fra ærterne (gem det) og blend dem i en foodprocessor. Kør det hele til en glat og homogen masse med 2/3 dele af olivenolien, det resterende salt, tørret chili, spidskommen, tahin, citronsaft, rå hvidløg og paprika - tilfør gradvist lidt af kogevandet - indtil du har en passende konsistens på din hummus. Den skal holde sin egen form uden at være hverken flydende eller for bastant. Smag på humussen og tilføj evt. mere citronsaft, hvidløg eller salt efter smag. Anret i en skål og dryp det resterende olivenolie over og drys med lidt paprika.

Krydderrub til lam

Rist de tørre krydderier og knus dem i en morter - hak hvidløget og mariner lammekotelletterne deri i mindst 1 time, gerne natten over

Pesto

Pluk basilikum og rist pinjekerner på en tør pande til de er gyldne. Pil hvidløg og riv parmesanen. Alle ingredienserne arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor.

NB. Brug kun bladene fra basilikummen og ikke stilken, da de gør pestoen trevlet.

Lammekoteletter

Grill eller steg lammekoteletterne ved høj varme til din ønskede stegegrad! Jeg anbefaler at stege dem medium. Krydr godt med godt salt (Læsø) og sort peber. Lad koteletterne trække 2-3 minutter

Asparges

Skær den nederste træede del af aspargesene og kasser denne del. Skyl de ordnede asparges i koldt vand Steg eller grill asparges på en pande eller grill i lidt god olivenolie – når de er gyldne krydres de med lidt salt.

Anretning

Som vist! Dryp pesto over lammekoteletterne og asparges. Server gerne retten med en simpel grøn salat og lidt godt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?