0
Libanesisk Arayes med krydret oksekød og persillesalat

Libanesisk Arayes med krydret oksekød og persillesalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekødArayes krydderibredbladet persillerødløghvidløg
1 min.
Arayes del 1

Rør oksekødet med finthakket hvidløg samt en smule finthakket rødløg (du skal bruge 1/4 løg pr. person, du laver mad til). Tilsæt krydderiblandingen og et par spsk. god olivenolie. Krydr med salt. Dæk farsen med et viskestykke, og lad den hvile, mens du forbereder en grill eller grillpande til medium varme og laver salaten. 

bredbladet persillerødløgsumak (sumac)citron
15 min.
Persillesalat med syltede rødløg

Pil og snit de sidste rødløg fint, og kom dem i en skål. Kom lidt fint salt ved, og knug det godt ind i løgene. Hæld lidt citronsaft over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag. Lad løgene stå, til de skal bruges. Pluk persillen, og vend det sammen med løgene, lige før du skal spise. Drys med lidt sumak.

pita / somun
25 min.
Arayes del 2

Lav en arayes ad gangen ved at skære en åbning i pitabrødet. Fordel kødfyldet i pitaerne, og tryk dem let sammen, så de er lige tykke, og fyldet er jævnt fordelt.

Pensl pitaerne med olivenolie, og grill dem enten på en grillpande eller en grill, indtil fyldet er gennemstegt og brødet er sprødt. Det tager ca. 5 minutter pr. side. Vend pitabrødet ofte, og pensl med olie et par gange undervejs. Pas på, de ikke brænder på.

græsk yoghurt, 10%
35 min.
Anretning

Som vist på billedet med en god klat yoghurt til. Servér det sidste sumak til.

Bonusinfo

Arayes krydderi indeholder:

40% korianderfrø, 20% spidskommen, 20% sort peber, 10% kanel, 10% persille

Bonusinfo

Smuk dybrød Sumak er et alsidigt krydderi, der tilfører en frugtig, syrlig og citrusagtige noter til din madlavning. Det er særligt populært i landene rundt om Middelhavet og i det mellemøstlige og Nordafrikanske køkken, hvor krydderier indgår i marinader, rubs og dips – eller drysses direkte på maden inden servering. Sumak er et af de få krydderier, der har en distinkt syrlig smag og anvendes derfor i det mellemøstlige køkken på samme måde som man andre steder i verden ville anvende eddike, citron eller tamarind.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?