Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en gryde med vand over at koge.
Skræl pastinakker og kartofler, og skær dem i tern.
Kog grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de er helt bløde, og næsten falder fra hinanden.
Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Varm en grillpande (eller en alm.) op ved høj varme.
Skær kødet i ca. 3 cm. tykke medaljoner.
Steg kødet på skæresiden i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.
Krydr godt med salt og peber.
Dræn pastinak og kartofler i en sigte. Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og riv løget i. Pisk puréen med et piskeris, og tilsæt creme frisk lidt efter lidt. Konsistensen skal være lidt tykkere end en suppe. Smag puréen til med salt og peber.
Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.
Skær tomaterne i halve, overfør dem til dressingen, og vend dem godt rundt.
Pil bladene af stokken på salaten, og hak dilden groft. Kom begge dele i skålen til tomaterne, og vend det hele godt sammen. Smag til med eddike, salt og peber og top med de ristede solsikkekerner.
Servér kødet med puré og salat.
Kommentarer og forslag til opskriften