0
Grillede medaljoner med pastinakpure, rød egeløv, dild og solsikkekerner

Grillede medaljoner med pastinakpure, rød egeløv, dild og solsikkekerner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pastinakbagekartofler
1 min.
Kog pastinakker og kartofler

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl pastinakker og kartofler, og skær dem i tern.

Kog grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de er helt bløde, og næsten falder fra hinanden. 

solsikkekerner
10 min.
Rist solsikkekerner

solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

svinefilet
15 min.
Grill kødet

Varm en grillpande (eller en alm.) op ved høj varme.

Skær kødet i ca. 3 cm. tykke medaljoner.

Steg kødet på skæresiden i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.

Krydr godt med salt og peber.

creme frisk 9%skalotteløg
20 min.
Rør puréen

Dræn pastinak og kartofler i en sigte. Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og riv løget i. Pisk puréen med et piskeris, og tilsæt creme frisk lidt efter lidt. Konsistensen skal være lidt tykkere end en suppe. Smag puréen til med salt og peber.

cherry- eller blommetomaterhjertesalatdild
25 min.
Lav salaten

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.

Skær tomaterne i halve, overfør dem til dressingen, og vend dem godt rundt.

Pil bladene af stokken på salaten, og hak dilden groft. Kom begge dele i skålen til tomaterne, og vend det hele godt sammen. Smag til med eddike, salt og peber og top med de ristede solsikkekerner.

30 min.
Anretning

Servér kødet med puré og salat.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
585 kcal
Fedt:
28,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
40 g
heraf sukkerarter:
10,8 g
Kostfibre:
11,3 g
Protein:
38 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?