0
Grillede medaljoner med pastinakpure, dild og solsikkekerner

Grillede medaljoner med pastinakpure, dild og solsikkekerner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pastinakmelede kartofler
1 min.
Kog pastinakker og kartofler

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl pastinakker og kartofler, og skær dem i tern.

Kog grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de er helt bløde, og næsten falder fra hinanden. 

solsikkekerner
10 min.
Rist solsikkekerner

Solsikkekernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

svinefilet
15 min.
Grill kødet

Varm en grillpande (eller en alm.) op ved høj varme.

Skær kødet i ca. 3 cm. tykke medaljoner.

Steg kødet på skæresiden i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side.

Krydr godt med salt og peber.

creme frisk 9%skalotteløg
20 min.
Rør puréen

Dræn pastinak og kartofler i en sigte. Kom grøntsagerne tilbage i gryden, og riv løget i. Pisk puréen med et piskeris, og tilsæt creme frisk lidt efter lidt. Konsistensen skal være lidt tykkere end en suppe. Smag puréen til med salt og peber.

cherry- eller blommetomaterhjertesalatdild
25 min.
Lav salaten

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.

Skær tomaterne i halve, overfør dem til dressingen, og vend dem godt rundt.

Pil bladene af stokken på salaten, og hak dilden groft. Kom begge dele i skålen til tomaterne, og vend det hele godt sammen. Smag til med eddike, salt og peber og top med de ristede solsikkekerner.

30 min.
Anretning

Servér kødet med puré og salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
585 kcal
Fedt:
28,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
40 g
heraf sukkerarter:
10,8 g
Kostfibre:
11,3 g
Protein:
38 g