0

Grillede oksemørbradbøffer med gremolataolie og rigatoni med aubergine, mozzarella og basilikum

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Gremolataolie: Kom fintrevet citronskal, 2 fed pillede hvidløg, plukket persille og ¾ dl olivenolie i en foodprocessor. Krydr med salt og peber og kør det sammen til en tyk, ensartet konsistens. Smag til og lad den trække på køl - meget gerne natten over - indtil brug.

Pasta: Skær auberginen i tern og hak løget og 2 fed hvidløg fint. Varm et godt skvæt olie op i en sauterpande og sauter aubergine og løg deri ved middel varme til auberginerne er gyldne - men knapt møre (7-10 min.). Tilsæt hvidløg, chiliflager, salt og peber og sauter videre i 2 min. Tilsæt tomatpassata og 1 spsk. sukker og lad det simre ind til en blød og rund sauce. Kog imens pastaen al dente i letsaltet vand (som anvist på emballagen) og rist raspen sprød og gylden i lidt olie på en lille pande. Hæld vandet fra pastaen og vend den i tomatsaucen sammen med hele basilikumblade (gem lidt til pynt) og mozzarella revet i tynde strimler. Smag til, anret og drys med de sprøde brødkrummer, friskrevet parmesanost og lidt frisk basilikum. Server straks.

Bøffer: Tag bøfferne ud af køleskabet 30 min. før tilberedning. Dup dem tørre, pensl dem med et tyndt lag olie og krydr dem med salt og peber. Grill dem over kul (direkte varme) eller på en hed grillpande i 3-5 min. på hver side (afhængig af tykkelsen og personlige præferencer). Lad bøffen hvile i 5 min før servering og kom en god skefuld gremolataolie på.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Panko er en rasp lavet på en speciel type japansk hvidt brød uden skorper. Panko laves nemlig oprindeligt af brød bagt ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, hvilket giver brød uden skorper.  Panko er velegnet til at give en skøn, sprød panering da panko har lidt større og mere ukurante krummer end almindelig rasp. Det giver raspen en luftig og ultra-sprød konsistens. Panko er yderst velegnet til friturestegning.

Bonus-info: Navnet panko stammer oprindeligt fra Portugal, hvor japanerne i sin tid lærte at bage brød af portugiserne. Pan stammer fra det portugisiske ord Pão = brød og det japanske ko betyder mel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?