0

Grillede peberbøffer med cremet citron/flødepasta og grøn salat med letsyltede rabarber, frisk gedeost og kandiserede mandler

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat: Start mindst 8 timer før!! Snit de rensede rabarber i ½ cm tykke skiver. Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud og kom dem i en kasserolle sammen med 2 dl sukker og ½ dl vand. Kog det op til sukkeret er opløst, hæld lagen over rabarberne og ryst godt. Dæk rabarberne til og stil dem på køl I MINDST 8 timer - men gerne natten over. Hæld væden fra rabarberne i en gryde, kog den stille og roligt ind til en sirup og lad den køle af. Kom ¾ dl sukker på en pande sammen med 4 spsk. vand og lad det smelte. Tilsæt mandlerne, rist dem under omrøring til de kandiserer og køl dem af på bagepapir. Skyl salaten, slyng den tør og bræk den i mundrette bidder. Snit forårsløget fint og dryp gedeosten af. Dressing: Pisk 3 spsk. rabarbersirup sammen med 2 spsk. god olivenolie og 1 spsk. hvid balsamico. Smag til med salt og peber. Anret salaten på et fladt fad. Drys rabarberne henover, læg klatter af drænet gedeost oven på og dryp dressingen over. Top med forårsløg og grofthakkede kandiserede mandler og server straks.

Pasta: Hak skalotteløgene helt fint og sauter dem klare i lidt olie - de skal ikke tage farve. Tilsæt hvidvinen og kog den ind til en tredjedel. Tilsæt kalvefonden og kog ind til det halve. Rør fløde, fintrevet citronskal og citronsaft i og lad det simre til konsistensen er blød og cremet. Kog imens pastaen al dente i velsaltet vand. Smag saucen til, vend pastaen i og anret. Drys med fintsnittet ramsløg (eller purløg) og server straks.

Bøffer: Pres hvidløget og rør det sammen med en smule olie, salt og peber. Pensl bøfferne med hvidløgsolien og lad dem marinere i 20 min. ved stuetemperatur. Grill bøfferne over kul, i ovnen eller på panden (2-4 min. på hver side) efter ønske.

Server retten sammen med grillede grønne asparges og groft brød.

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?