0

Grillede peberbøffer med cremet kartoffel/blomkåssalat og dampede skorzonerrødder med valnødde/dildvinaigrette

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Salat: Skrub kartoflerne, kog dem møre i letsaltet vand og lad dem køle af. Del blomkålen i fine små buketter, flæk 2 pillede skalotteløg og snit dem i tynde skiver. Marinade: Pres 1 fed hvidløg ned i en skål og rør cremefraiche, 3 spsk. olie, 3 spsk. vineddike, grov sennep og peberrod i og smag til med sennep, peberrod og evt. 1 tsk. sukker. Vend blomkål og løg i og lad det hele marinere i 20 min. Skær kartoflerne i skiver, vend dem i salaten, smag til og anret.

Skorzonerrødder: Skræl skorzonerrødderne, læg dem direkte i gryden med ½ liter spilkogende, letsaltet vand og damp dem møre under låg (ca. 15-20 min). Vinaigrette: Hak 1 skatteløg og 1 fed hvidløg meget fint og bland det sammen med æggeblommen, 1 spsk. vineddike, dijonsennep, salt og peber. Rør ½ dl olivenolie i under kraftig piskning, så konsistensen bliver en anelse tykkere. Hak dild og valnødder helt fint, vend det i vinaigretten og smag til. Anret de varme, afdryppede rødder på et flot fad, fordel vinaigretten henover og server straks.

Bøffer: Pres 2 fed hvidløg og rør dem sammen med 3 spsk. olivenolie, salt og peber. Pensl bøfferne med olien og lad dem hvile i 20 min. ved stuetemperatur. Varm en grillpande godt op og grill dem i 2-4 min. på hver side efter ønske.

Server sammen med en sprød grøn salat og evt. godt groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?