0

Grillede peberbøffer med tomatpesto og svampespinatrisotto

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Sulfitter, Mælk

Fremgangsmåde

Risotto: Hak løg og 3 fed hvidløg fint, rens svampene (fx kantarel, markchampignon, østershat og bøgehat) og bræk dem i mundrette bidder. Sauter løg og hvidløg i lidt olie i en tykbundet gryde. Tilsæt svampene og rist til de er let gyldne, og væden er fordampet. Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Hæld dem i gryden og rist dem let af til de begynder at blive gennemsigtige. Hæld hvidvin i og rør rundt til den er helt opsuget af risene. Start med at bruge kalvefonden; tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget - fortsæt indtil al kalvefonden er brugt, og konsistensen er som en tynd grød. Skyl spinaten godt og slyng den tør. Vend spinat og smør (brug rigtigt smør!) i risottoen og smag til med salt, peber og friskrevet parmesanost. Lad risottoen hvile under låg i 10 min. inden servering, så den kan sætte sig og få den lækre cremede konsistens.

Pesto: Kom soltørrede tomater, 1 fed pillet hvidløg, basilikum, pinjekerner, 40 g parmesanost, salt og peber i en foodprocessor og hak det fint. Tilsæt olie - mens maskinen kører - til pestoen er blød og cremet. Smag til med salt og peber.

Kød: Pres 2 fed hvidløg og rør det med 1 spsk. olie, salt og peber. Gnid bøfferne godt ind i blandingen og grill dem i 2-4 min. på hver side over god varme (kul eller pande) efter smag og behag. Anret bøfferne på et flot fad, top hver bøf med en skefuld pesto og server straks.

Server sammen med ristede middelhavsgrøntsager (fx aubergine, squash, fennikel og peberfrugt) og godt brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?