0

Grillede portobello med pærer, pecorino og balsamicoglace (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Børst svampene og fjern stokken. Pres hvidløget, rør det med lidt olie, salt og peber og pensl det på begge sider af svampene. Grill dem møre og gyldne på grillpanden, 3-5 min. på hver side afhængigt af tykkelse, og lad dem hvile lidt. Kom balsamico og honning i en gryde og kog det ned til en konsistens som sirup - husk det tykner ved afkøling. Befri pærerne for stilk og kernehus og skær dem i tynde både. Pisk 3 spsk. olie, citronsaft, timian, salt og peber godt sammen, smag til og vend dressingen med pærerne. Skær svampene i skiver og anret pærer og svampe på et stort fladt fad. Dryp med balsamicoglacen og høvl flager af pecorino henover. Server straks som tilbehør til mørkt kød, kylling eller vildt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.