Smør: Tag smørret ud i god tid. Riv citronskallen ned i en skål. Pluk bladene af timiankvistene ned i skålen sammen med de 2 slags sennep, honning, salt og peber. Rør det hele godt sammen, form det til en lille tyk pølse i stanniol og læg det på køl frem til brug. Skær smørret i skiver og læg en skive eller to på hver bøf straks efter tilberedning.
Pasta: Snit spidskålen fint og skær forårsløgene i tynde skiver. Rist baconen sprød i en dyb pande og kog sideløbende pastaen i en gryde efter anvisningen på emballagen. Kom forårsløgene på panden og lad dem sautere med i 2-3 min. Tilsæt spidskålen, sauter i 1 min. og tilsæt lidt af pastavandet. Læg låg på og lad det hele simre i 3 min. til kålen er faldet sammen - men stadig har et sprødt bid. Pisk imens æg, fløde, parmesanost, en smule salt og godt med peber sammen i en skål. Hæld vandet fra pastaen og vend pastaen sammen med bacon og kål. Rør æggemassen i, varm det igennem og smag til med salt og peber.
Kød: Pil og pres hvidløgene og rør det sammen med en smule olie, salt og peber. Pensl bøfferne med olien og lad dem marinere i 10 min. ved stuetemperatur. Grill bøfferne over kul, i ovnen eller på en pande i 2-4 min. på hver side (efter ønske).
Server sammen med godt groft brød og en sprød grøn salat og/eller en tomatsalat.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften