0

Grillede rib eye steaks med soltørret tomatsmør og fyldte portobellosvampe med ricotta, krydderurter og bacon

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Smør: Kom smør, tomater, 1 fed pillet hvidløg, oregano og et kværn peber i en blender og kør det sammen til en ensartet, grovhakket kryddersmør. Skrab det over på et stykke bagepapir og form det til en pølse. Læg smørret på køl inden servering - dog mindst i 20 min.

Portobello: Sær baconen i tynde tændstikker, rist dem let gyldne (må ikke blive for sprøde) og dryp af på køkkenrulle. Fjern stokkene på svampene og læg hattene på en bageplade med undersiden opad. Rør ricotta, parmesanost, 1 fed presset hvidløg, klippet purløg, hakket persille, timianblade, et godt nip salt og friskkværnet peber sammen. Fordel massen i de 4 svampe og drys baconen over. Bag svampene i en 200 grader varm ovn i 10-15 min. til svampene er møre og baconen gylden og sprød.

Kød: Tag bøfferne ud af køleskabet 30 min. inden tilberedning. Pensl bøfferne med en smule olie og krydr dem med salt og peber. Grill bøfferne over kul, i ovnen eller på en pande i 2-4 min. på hver side (efter eget ønske). Læg dem på en lun tallerken, kom en god skive tomatsmør på hver og server straks.

Server sammen med bagte kartofler og en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?