Kartoffelgratin: Rens champignonerne, skær dem i skiver og hak 2 fed hvidløg fint. Smelt smørret og sauter champignoner, hvidløg og timian til champignonerne er møre, og væden er fordampet - krydr med salt og peber undervejs. Skrub kartoflerne godt og skær dem i tynde skiver. Mos gorgonzola og fløde sammen med en gaffel og krydr med salt og peber. Smør et lille fad med høje kanter og fordel en tredjedel af kartoflerne i bunden. Fordel halvdelen af svampene over og gentag én gang til. Top med et pænt anrettet lag kartofler og fordel flødeblandingen over. Drys med parmesanost og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 35-45 min. til kartoflerne er møre og overfladen gylden.
Bøffer: Pres 2 fed hvidløg, rør dem sammen med lidt olie, salt og peber og gnid det godt ind i bøfferne. Lav et tårn af bøfferne ved at lægge citronskiver, rosmarinkviste og persilleblade under, over og ind imellem bøfferne. Dæk til med film og lad bøfferne marinere i mindst 20 min. ved stuetemperatur (men gerne et par timer i køleskabet - hvis muligt). Grill dem på en grillpande i 2-3 min. på hver side (efter behag) og server straks.
Server retten sammen med en god tomatsalat, en blandet grøn salat og godt groft brød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften