0

Grillede rib eyes med krydderurter, citron og hvidløg samt kartoffelgratin med gorgonzola

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartoffelgratin: Rens champignonerne, skær dem i skiver og hak 2 fed hvidløg fint. Smelt smørret og sauter champignoner, hvidløg og timian til champignonerne er møre, og væden er fordampet - krydr med salt og peber undervejs. Skrub kartoflerne godt og skær dem i tynde skiver. Mos gorgonzola og fløde sammen med en gaffel og krydr med salt og peber. Smør et lille fad med høje kanter og fordel en tredjedel af kartoflerne i bunden. Fordel halvdelen af svampene over og gentag én gang til. Top med et pænt anrettet lag kartofler og fordel flødeblandingen over. Drys med parmesanost og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 35-45 min. til kartoflerne er møre og overfladen gylden.

Bøffer: Pres 2 fed hvidløg, rør dem sammen med lidt olie, salt og peber og gnid det godt ind i bøfferne. Lav et tårn af bøfferne ved at lægge citronskiver, rosmarinkviste og persilleblade under, over og ind imellem bøfferne. Dæk til med film og lad bøfferne marinere i mindst 20 min. ved stuetemperatur (men gerne et par timer i køleskabet - hvis muligt). Grill dem på en grillpande i 2-3 min. på hver side (efter behag) og server straks.

Server retten sammen med en god tomatsalat, en blandet grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.