0

Grillede rib eyes med løgcreme, citronkartofler og ristet grønt

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Citronkartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i store tern. Riv citronskallen fint og pres saften af den halve citron. Rør begge dele med olie, salt og peber og vend kartoflerne deri. Bred dem ud i en bradepande og bag dem gyldne og møre ved 200 grader i ca. 25 min.

Løgcreme: Pil løgene og skær dem i tynde både. Hæld kogende vand over og lad dem trække 10 min. Rør imens cremefraichen med sennep, sukker, salt og peber og smag til. Dryp løgene godt af og vend dem i cremen. Smag igen til og stil på køl indtil servering.

Grønt: Del broccolien i små buketter og skær stokken i tern. Skær peberfugten i tynde strimler og champignonerne i skiver. Varm lidt olie op i en wok eller dyb pande og rist grøntsagerne deri til de er møre med et sprødt bid. Krydr med salt og peber.

Bøffer: Pres hvidløget og gnid det godt ind i bøfferne. Krydr med salt og peber og grill bøfferne over kul eller på en grillpande 3-4 min. på hver side (efter ønske).

Giv en grøn salat og godt groft brød til denne ret.

Kommentarer og forslag til opskriften