Kød: Pres hvidløget og rør det med en smule olie, salt og peber. Gnid blandingen godt ind i kødet og lad det hvile på køkkenbordet mens salaten laves. Varm en grillpande godt op og grill bøfferne 2-4 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Læg bøfferne på serveringsfadet og krydr igen med lidt groft salt.
Salat: Kog 1 l vand op i en gryde og tilsæt ½ tsk. salt og quinoaen. Læg låg på og lad det simre ved lav varme i ca. 15 min. til vandet er blevet opsuget. Tag gryden af varmen og lad quinoaen hvile 10 min. Bræk imens den træede ende af aspargeserne og snit resten i 2 cm lange stykker med et skråt snit. Hak skalotteløgene fint, pluk bladene af timianen og halver cherrytomaterne. Varm lidt olie op på en pande og sauter løgene deri til de lige har taget en smule farve. Kom timian og asparges ved, krydr med salt og peber og sauter videre til aspargeserne er netop møre. Løsn quinoaen ved at skrabe i den med en gaffel til den er let og luftig. Vend den med løg/aspargesblandingen, de halve cherrytomater, smuldret feta og olivenolie og smag til med rigeligt citronsaft, salt og peber. Server straks mens salaten er lun.
Giv bagte kartoffelklodser og godt groft brød til denne ret.
Kommentarer og forslag til opskriften