0

Grillede rødvinsmarinerede oksesteaks med chilimajs og dildstuvede nye kartofler

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Fløde

Fremgangsmåde

Majs: Træk majsbladene tilbage uden at ødelægge dem og fjern trådene. Træk bladene tilbage omkring majskolberne, læg dem i koldt vand og lav imens smørret: Bland 50 g blødt smør, tørret chili, hakket persille og ¼ tsk. salt godt sammen. Form det efter ønske og stil det på køl indtil servering. Grill majskolberne over medium varme i 15-20 min. (til de er møre). Fjern bladene og server kolberne sammen med det kolde chilismør.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt, halver dem og snit løget i tynde skiver. Kom begge dele i en gryde sammen med sødmælken og krydr med salt og peber. Læg låg på og kog kartoflerne netop møre ved middel varme (i ca. 20 min.). Tag låget af, tilsæt fløden og lad det simre til konsistensen er blød og cremet. Hak dilden fint, rør den i og smag til med salt og peber.

Kød: Dup kødet let med køkkenrulle og pensl det med et tyndt lag olie. Krydr med salt og peber og læg kødet på grillen over god varme. Grill det 3-5 min. på hver side (afhængig af tykkelse) til det er godt brunet på ydersiden - men stadig giver efter ved et let tryk. Lad kødet hvile tildækket 10 min. og skær det i skiver på tværs af fibrene.

Server sammen med en sprød grøn salat med friskbælgede ærter, ristet bacon, æbletern og mormordressing.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?