Tzatziki: Riv agurken groft, og snit skalotteløgene i meget tynde skiver. Vend begge dele med 2 spsk. salt og lad det trække 20 min. ved stuetemperatur. Rør imens yoghurt, 1 fed presset hvidløg og friskkværnet peber sammen i en skål. Skyl overskydende salt af agurk og løg og dræn dem så godt som muligt. Vend det i yoghurten og smag til med salt og evt. mere hvidløg.
Kød: Pres 2 fed hvidløg og rør dem med de 2 slags sennep, honning, soya, ketchup, tomatpuré, worchestershiresauce, eddike, paprika og tabasco. Kom halvdelen af det i en skål, vend skinketernene godt deri og lad det trække 15 min. på køl. Sæt kødet på spyd, som grilles over medium/høj varme i ca. 3-4 min. på hver side – de skal have fået god farve, men stadig være saftige indeni. Tag spyddene af grillen, pensl resten af marinaden generøst over og lad dem hvile et par minutter inden servering.
Server med bagte kartofler og masser af grillede grøntsager (peberfrugter, squash, aubergine eller andre).
Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)
Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/
Afdæmpet, men intens i smagen. Ideelt hvis du vil introduceres blidt til røget paprika og opdage kvaliteterne ved dette fantastiske krydderi. Det kan anbefales til både fisk, supper og risretter. Brug det, hvis din ret trænger til noget særligt ekstra.
Kommentarer og forslag til opskriften