Gnid peberfrugterne med lidt olie og grill dem under ovngrillen til skindet bobler og bliver sort - vend dem et par gange undervejs. Læg pebrene i en plastpose og lad dem hvile 10 min. inden skindet trækkes af og de befris for stok og kerner. Skær peberfrugtkødet i store tern og riv mozzarellaen i strimler mellem fingrene. Skyl rucolaen og bred den ud på et fladt fad. Fordel pebre og mozzarella henover, dryp med lidt balsamico og krydr med salt og peber. Rør pestoen med en smule olie - brug kun så meget, at det lige flyder. Dryp det over salaten og server med fx italiensk pølse eller skinke, et stykke ost og godt italiensk brød til.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften