Grillen startes op til indirekte grillning. Kom gerne en lille håndfuld røgflis på kullene i hver side, (hvis du kan lide røgsmagen) og læg låget på.
Luk bundspjældet 50%, og toppen 75%. Så starter grillen med at være omkring 200 grader, men den falder hurtigt til 150-160 grader.
Husk af krydr kødet. Grill ribbenene i god afstand fra gløderne. Vend dem ofte og pensl dem indimellem med lidt olie. Krydr med lidt salt og peber.
Fif: Ca. hvert 20. minut åbnes låget og dine spareribs sprøjtes med lidt æblecider eddike du har puttet i en forstøver. Efter ca. 1,5-2 timer er dine spareribs færdige.
Prøv fx at servere denne Coleslaw dertil:
1 stk lille hvidkålshoved
3 stk gulerødder
3 dl mayonnaise
2 dl tykmælk
2 spsk grov sennep
1 spsk dijonsennep
1 dl æbleeddike
2 spsk sellerisalt
2 spsk knust spidskommen
3 stængler bladselleri
sukker - salt og peber
Coleslaw: Snit hvidkålen så fint du kan og riv gulerødder og bladselleri på den grove side af råkostjernet eller på din foodprocessor. Læg grøntsagerne i en stor frysepose og deri hældes æbleeddike, sellerisalt, 2 spsk. sukker og spidskommen. Slå en knude på posen og slyng den godt rundt. Lad posen hvile i køleskabet i et par timer (eller natten over) - ryst den et par gange undervejs. Dressing: Rør mayonnaise og tykmælk (eller ymer) sammen med de 2 slags sennep og smag til med salt, peber og sukker. Dræn indholdet fra posen, kasser væden og vend grøntsagerne sammen med dressingen i en skål. Sæt den i køleskabet - gerne i 1 time eller 2 - før servering. Smag til igen lige før du serverer.
Kundekommentarer ()