0

Grillede svinekoteletter med nektarin/rødløgsrelish og baked beans deluxe

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bønner: Snit 1 rødløg og renset peberfrugt i små tern og hak hvidløgene helt fint. Skær pølsen i små tern. Varm lidt olie op i en sauterpande og rist løg og pølse stille og roligt til løgene er klare og pølsen let gylden. Tilsæt peberfrugt, hvidløg og ¼ tsk. cayennepeber og sauter videre i 2-3 min. Rør spidskommen og tomatpuré i og rist videre i 4-5 min. Dræn bønnerne og tilsæt dem sammen med dijonsennep, æbleeddike, sirup, 4 dl vand og et nip salt og peber. Lad det simre i 20-25 min. til saucen er kogt godt ind. Rør yderligere 1½ dl vand i og fordel bønnerne i et lavt ovnfast fad. Klip baconskiverne over midtpå og læg dem oven på bønnerne. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 25 min. til baconen er sprød og saucen tyk og cremet.

Relish: Halver nektarinerne og skær frugtkødet i små tern. Kog honning, hvidvinseddike, et nip cayennepeber, salt og peber op i en kasserolle. Vend nektarinerne i og lad dem køle ned i kasserollen. Hak 1 rødløg i tern (tilsvarende nektarinerne) og hak persillebladene fint. Vend begge dele sammen med nektarinerne og smag til.

Kød: Tag koteletterne ud af køleskabet 30 min. før tilberedning. Dup dem tørre, pensl dem på begge sider med et tyndt lag olie og krydr med salt og peber. Grill dem møre og gyldne over kul eller på en hed grillpande i 3-4 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Lad dem hvile i 5 min. før servering.

Server sammen med en stor skål sprød grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?