0
Grillede tomater med stegte pølser og gulerodspure

Grillede tomater med stegte pølser og gulerodspure

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomaterolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peber
1 min.
Tomaterne

Sæt ovnen på 225 grader. Skyl og halvér tomaterne, fordel dem ud på en bradepande dækket med bagepapir og krydr dem med salt, peber og 1 spsk. olivenolie pr. person. Bag tomaterne i ca. 20 min.

gulerodbagekartoflersaltcitron
5 min.
Puréen

Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge. Skræl gulerødderne og kartoflerne, skyl dem og skær dem i grove stykker. Koges i ca. 15 min. indtil de er helt møre, når der trykkes på dem med en ske.

Sigt vandet fra (men gem det) og mos kartoflerne og gulerødderne med et piskeris eller en stavblender til det får en cremet konsistens. Tilfør lidt af kogevandet undervejs for at få den optimale konsistens. Den skal være lidt mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos.

Smages til med salt og citronsaft.

babyspinattimian
15 min.
Salaten

Skyl spinaten og timianen grundigt og afdryp for vand. Pil bladene fra timianen, og vend det sammen med spinaten og 2 tsk. olivenolie pr. person, citronsaft og salt og peber.

friske pølser fra Bodebjerg med saltsyltet citron og rosmarin
25 min.
Pølserne

Læg pølserne ud på en bageplade dækket med bagepapir og bag pølserne i ca. 5 min.

30 min.
Anretning

Servér pølserne med gulerodspureen og de bagte tomater med salaten henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
521 kcal
Fedt:
26,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,4 g
Kulhydrat:
40,6 g
heraf sukkerarter:
16,6 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
24,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?