Sæt ovnen på 225 grader. Skyl og halvér tomaterne, fordel dem ud på en bradepande dækket med bagepapir og krydr dem med salt, peber og 1 spsk. olivenolie pr. person. Bag tomaterne i ca. 20 min.
Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge. Skræl gulerødderne og kartoflerne, skyl dem og skær dem i grove stykker. Koges i ca. 15 min. indtil de er helt møre, når der trykkes på dem med en ske.
Sigt vandet fra (men gem det) og mos kartoflerne og gulerødderne med et piskeris eller en stavblender til det får en cremet konsistens. Tilfør lidt af kogevandet undervejs for at få den optimale konsistens. Den skal være lidt mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos.
Smages til med salt og citronsaft.
Skyl spinaten og timianen grundigt og afdryp for vand. Pil bladene fra timianen, og vend det sammen med spinaten og 2 tsk. olivenolie pr. person, citronsaft og salt og peber.
Læg pølserne ud på en bageplade dækket med bagepapir og bag pølserne i ca. 5 min.
Servér pølserne med gulerodspureen og de bagte tomater med salaten henover.
Kundekommentarer ()