Højreb heat 1: Drys krydderrubben på kødet og gnid det godt ind på alle sider. Kom kødet i en pose og lad det trække på køl et par timer - gerne natten over.
Højreb heat 2: Tag det store kødstykke ud fra køleskabet 2 timer før det skal grilles for at sikre at den indre temperatur af kødet ikke er for kold når du starter med at grille. Pensl kødet med lidt olie og drys generøst med salt og peber.
Højreb heat 3: Forbered en kuglegrill, med masser af kul, til indirekte grillning. Jeg havde kun kul i den ene halvdel af grillen, hvilket gjorde at det var nemmere at styre sidevarmen og undgå at stegen brankede. Temperaturen inde i grillen skal være på ca. 150 grader. Placer kødet med benene nedad på risten (kom en foliebakke under). Dæk med låg. Vend stegen ca. hver 15.-20. minut og steg den indtil den har en kernetemperatur på 52-56 grader - alt afhængig af din foretrukne stegegrad. For mig tog det ca. 2 timer og 15 minutter. Lad stegen trække tildækket et lunt sted i 15-20 minutter inden den trancheres ved bordet.
Bagte kartofler: Køb store bagekartofler og skrub dem godt - pak dem ind i stanniol og kom dem ind i grillen sammen med kødet i ca 1,5 time. Vend dem en gang i mellem.
Salsa verde: Skyl krydderurterne og hak dem groft. Skræl den gule skal af citronen med en tyndskræller og hak skallen groft. Kom det hele i en foodprocessor med olivenolie, hvidløg, cornichoner og blend det sammen. Kom resten af ingredienserne (ansjoser, dijonsennep og kapers) til salsa verden i blenderen og blend det godt sammen og smag til med salt og peber og lidt citronsaft. Denne salsa kan sagtens opbevares tildækket i glas på køl i ca. 10-12 dage.
Anretning: Skær et kryds i de bagte kartofler og giv dem et klem så de åbner sig - kom en generøs klat salsa verde i og en lige så generød klat creme fraiche og server straks - lad evt. gæsterne gøre dette selv ved bordet. Spis med grillet brød der dyppes/smøres med salsa verde og servér gerne en almindelig grøn salat vendt i lidt vinaigrette dertil.
South American Beef Rub indeholder: urteboullion*, sød paprika, hvidløg, spidskommen, sort peber, oregano, cayenne og rosa peber. Alle ingredienser er økologiske.
*ASAs urtebouillon er vegetarisk og glutenfri. Den indeholder havsalt, majsstivelse, gærekstrakt, vand, sojabønner, porre, persille, selleri, gulerod, bukkehornsfrø, løvstikke, pastinak, solsikkeolie, gurkemeje.
ANSJOSER ALLE KAN LIDE
Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kundekommentarer ()