0

Grillet andebryst med rødløgskompot og lun kartoffelsalat med estragon og sennep

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kompot: Snit rødløgene i tynde både og hak hvidløget fint. Sauter rødløgene i 2 spsk. olie i en dyb pande til de har fået en let gylden farve. Tilsæt hvidløg, sukker, balsamico og timianblade. Krydr med lidt salt og peber, læg låg på panden og lad det hele simre i 10 min. Tag låget af og lad det simre videre til væden er kogt væk, og konsistensen er tyk og let klistret. Rør smørret i lige inden servering og smag til.

Kartoffelsalat: Skrub kartoflerne godt og kog dem netop møre i letsaltet vand. Rør imens sennep, cremefraiche, hvidvinseddike, hakkede estragonblade, 3 spsk. olie, salt og peber sammen til en creme og smag til. Rens forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Hæld vandet fra kartoflerne, lad dem dampe tørre og vend dem sammen med sennepscreme og forårsløg. Smag til, anret og server straks.

Andebryst: Rids fedtlaget med en skarp kniv og dup kødet tørt. Gnid kødet godt ind i salt, peber og en smule olie og læg dem på grillen med skindsiden nedad over middel indirekte varme. Læg låg på og lad dem grille i 8-12 min. (afhængig af tykkelse) til de er gyldne - men stadig giver efter ved et let tryk. Lad dem hvile i 10 min. og skær dem i tynde skiver lige inden anretning.

Kødet kan også grilles midt i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?