Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog bønnerne i 5 min., og skyl dem efterfølgende i koldt vand.
Hak kødet groft med en kniv. Gem væden fra kødet.
Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Kom kødet og væden i gryden uden fedstof, og steg under jævnlig omrøring i ca. 10 min.
Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern.
Skær agurken i mundrette stykker, og overfør dem til en skål. Vend agurkestykkerne med 1 spsk. eddike pr. person, og krydr med salt.
Overfør kødet til en tallerken, og varm gryden godt op.
Hæld 1/2 spsk. olie (gerne sesamolie, hvis du har det) i gryden, og steg bønnerne i 3-4 min. under omrøring, indtil de har fået lidt farve.
Tilsæt hvidløg, ingefær og chili (pas på med mængden - den er stærk!) og rør rundt i yderligere 1 min.
Tilsæt soya og 1/2 tsk. sukker pr. person, og varm op, indtil sukkeret smelter.
Sluk for varmen, kom kødet tilbage i gryden, og vend det hele godt rundt.
Smag til med salt og peber.
Overhæld nudlerne med letsaltet kogende vand i en skål, tildæk skålen, og lad nudlerne trække i ca. 9 min. Alternativt kan du koge nudlerne i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Si vandet fra, og servér.
Fordel nudlerne i skåle, anret bønneretten henover, og top med agurk.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()