0
Grillet bundgarnsmakrel/kuller og krydret kikærtesalat med yoghurt

Grillet bundgarnsmakrel/kuller og krydret kikærtesalat med yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kikærter i vandyoghurt 3,5 %citronforårsløgkoriandermyntevadouvan
1 min.
Krydret kikærtesalat:

Dræn vandet fra kikærterne, og lad dem dryppe godt af. Rist dem i varm olie på en stor stegepande, og tilføj halvdelen af vadouvin-krydderiblandingen (pas på ikke at brænde disse aromatiske ingredienser). Rist i 2-3 min., og krydr med lidt salt. Sluk for varmen, og lad kikærterne køle lidt af. Rør yoghurt og citronsaft sammen, og vend de drænede kikærter i. Tilsæt snittet forårsløg, hakket mynte og hakket koriander. Krydr med salt, og lad salaten hvile i nogle min., så krydderierne lige kan træde i karakter. Server gerne salaten ved stuetemperatur.

makrelfilet med skindvadouvan
Fisk

Rids makrelfileterne (se video ovenover) med 3-4 snit på skindsiden. Det bevirker, at de ikke krøller så meget sammen, når de steges eller grilles. Skær evt. den lille bræmme af ben væk, (se video ovenover) der sidder i fileten. Det gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet uden at skære igennem. Nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af. Kom salt og peber på kødsiden. Drys det sidste af krydderiblandingen på makrellerne sammen med lidt salt, og lad det trække en halv times tid, inden de grilles. Grill eller steg dem gyldne på skindsiden. Ved stegning på pande kommes lidt olie på en varm pande, og fileterne steges i 2-3 min. kun på skindsiden. Vend fisken, og tæl til 10 - VOILÀ - nu er den klar! Griller du, så sørg for at pensle skindet med lidt olivenolie. Grill på meget varm grill med rene riste eller grill i en dobbeltsidet ’fiskevender’.

hjertesalat
30 min.
Anretning:

Anret krydret kikærtesalat og fisk på en tallerken sammen med lidt plukket salat vendt i en smule olivenolie og lys eddike. 

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?