0
Grillet bundgarnsmakrel og krydret kikærtesalat med yoghurt

Grillet bundgarnsmakrel og krydret kikærtesalat med yoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kikærter i vandyoghurt 3,5 %citronrødløgkoriandermyntevadouvan
1 min.
Krydret kikærtesalat

Dræn vandet fra kikærterne, og lad dem dryppe godt af. Rist dem i varm olie på en stor stegepande, og tilføj halvdelen af vadouvan-krydderiblandingen (pas på ikke at brænde disse aromatiske ingredienser).

Rist i 2-3 min., og krydr med lidt salt. Sluk for varmen, og lad kikærterne køle lidt af.

Rør yoghurt og citronsaft sammen, og vend de drænede kikærter i.

Tilsæt snittet rødløg, hakket mynte og hakket koriander. Krydr med salt, og lad salaten hvile i nogle min., så krydderierne lige kan træde i karakter. Servér gerne salaten ved stuetemperatur.

makrelfilet med skindvadouvan
Fisk

Hvis du modtager makrel: Rids makrelfileterne med 3-4 snit på skindsiden. Det bevirker, at de ikke krøller så meget sammen, når de steges eller grilles. Skær evt. den lille bræmme af ben væk, der sidder i fileten. Det gøres nemt med et lille snit på hver side af benene lige ned til skindet uden at skære igennem. Nu kan bræmmen af ben rykkes forsigtigt af.

Kom salt og peber på kødsiden af makrellen/kulleren, og drys det sidste af krydderiblandingen på sammen med lidt salt. Lad det trække en halv times tid, inden de grilles.

Grill eller steg fisken gylden på skindsiden.

Ved stegning på pande kommes lidt olie på en varm pande, og fileterne steges i 2-3 min. kun på skindsiden. Vend fisken, og tæl til 10 - VOILÀ - nu er den klar!

Griller du, så sørg for at pensle skindet med lidt olivenolie. Grill på meget varm grill med rene riste eller grill i en dobbeltsidet ’fiskevender’.

crunchita salat
30 min.
Anretning

Anret krydret kikærtesalat og fisk på en tallerken sammen med lidt plukket salat vendt i en smule olivenolie og lys eddike. 

Bonusinfo

Crunchita-salat er en super sprød og crisp krydsning af Romaine- og icebergsalat.

Bonusinfo

Vadouvin er et krydderi med rødder i det sydlige Indien og det franske køkken. Det er ofte kendt som "fransk karry" på grund af dets anvendelse i fransk madlavning. Historien bag vadouvin er en spændende blanding af kulturel udveksling og handel mellem Øst og Vest.

Krydderiet har sin oprindelse i det sydlige Indien.

I det 18. århundrede begyndte franske kolonister at bosætte sig i Indien, og de blev fascineret af det rige udvalg af krydderier, der var tilgængelige der. De tog disse krydderier med tilbage til Frankrig, hvor de blev introduceret i det franske køkken. På denne måde begyndte den kulturelle udveksling mellem øst og vest, der formåede at forme vadouvin som vi kender det i dag.

Vadouvin er typisk lavet af en blanding af krydderier som spidskommen, korianderfrø, sennepsfrø, gurkemeje, nelliker og kanel samt tørrede løg og hvidløg. Den nøjagtige sammensætning kan variere afhængigt af opskriften og producenten.

I det franske køkken bruges vadouvin til at tilføje smag og kompleksitet til en række retter, herunder supper, saucer, kødretter og grøntsagsretter. Det har en unik smagsprofil, der kombinerer de krydrede, jordlige noter fra det indiske subkontinent med de delikate, raffinerede smag, der er karakteristiske for det franske køkken.

På denne måde repræsenterer vadouvin et smukt eksempel på, hvad der sker, når forskellige kulturer og kulinariske traditioner mødes og inspirerer hinanden til at skabe noget nyt og spændende.

Vadouvan indeholder: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø,  5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?