0
Grillet côte du boeuf af krogmodnet Kettyle-okse med perfekte bagte kartofler, sprød spidskål og tahindressing

Grillet côte du boeuf af krogmodnet Kettyle-okse med perfekte bagte kartofler, sprød spidskål og tahindressing

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Côte du boeuf: Tag bøffen ud af køleskabet 1 time før du skal grille den så den kan få stuetemperatur. Ret formen op med dine hænder så den er flot og ensartede i tykkelsen. Sørg for at grillen er meget varm - grill den nu 2-3 minutter på begge sider så du får et flot og solidt grillmønster. Sørg for at krydre godt med sort peber og godt flagesalt. Når du har opnået en flot bruning og grillmønster skubbes kullene ud til siden og der steges nu ved indirekte varme under låg indtil din ønskede stegegrad. Lad bøffen trække med 5-6 tynde skiver marvsmør der smelter ovenpå - gerne på en rist, i 10-12 minutter inden den serveres og trancheres ved bordet.

Bagte kartofler: Køb store melede bagekartofler (gerne af sorten Maris Piper, King Edward, Estima eller Desiree). Skrub dem helt rene uden at skrubbe skindet af og prik derefter hver kartoffel et par steder med en gaffel og rul dem i havsalt. Forvarm din ovn til 220 grader og placer kartoflerne på den midterste hylde i ovnen, helst direkte på risten - i en times tid indtil skindet er gyldent og sprødt. Lige før servering skæres en rids halvvejs ned i kartoflen og den klemmes åben - fyld den med en tyk skive af det fantastiske marvsmør der er med i pakken. Alternativt kan du fylde dem godt smør eller fuldfed creme og masser af friske krydderurter.

Spidskål med tahindressing: Skær spidskålen ud i mundrette stykker og vend med tahindressing - drys med lidt ristede sesamfrø.

Tahindressing: Rør yoghurten ned i tahin lidt ad gangen. Rist og knus sesamfrø let i en morter og rør det i (gem lidt til at drysse over). Rør nu finthakket hvidløg, saften af en halv citron samt cayenne i cremen og smag til med salt og peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?