0
Grillet entrecote med asparges og bagte cherrytomater med hvidløg

Grillet entrecote med asparges og bagte cherrytomater med hvidløg

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Dressing: Rør dijonsennep, grov sennep og rødvinseddike sammen. Pisk ekstra jomfru olivenolie i og smag til med honning, salt og peber.

Kød: Tag bøfferne ud af køleskabet og lad dem få stuetemperatur før stegning. Steg dem på en grillpande eller grill dem udendørs. Grill i en smule meget varm olie i et par minutter på hver side (afhængig af ønske). Sørg for at krydre godt med sort peber og god flagesalt.

Asparges: Skræl de hvide asparges fra hoved mod rod og fjern de træede ender ved at brække dem af. Fjern også de træede ender på de grønne asparges ved at brække dem af. Del aspargeserne i 2 stykker hvis de er store. Kog de hvide asparges i letsaltet vand med en lille klat smør til de har let bid. Ca. 1 minut før de er færdige, tilsætter du de grønne asparges.

Tomater: Skyl tomaterne forsigtigt så de ikke falder af stilkene. Klip i stilkene, så der dannes små klaser med 5-7 tomater i hver. Halver hvidløgene og læg dem i et ovnfast fad sammen med tomaterne. Dryp lidt olivenolie og balsamico over, krydr med salt og peber og læg et par timiankviste ved. Bag dem i en 165 grader varm ovn i ca. 30-40 min.

Anret som vist på billedet: Skær rødløget i ringe. Læg en tynd skive smør og et par timiankviste på den lune bøf og fordel dressingen over de kogte asparges.

På billedet er bøfferne serveret sammen med en grøn salat og kogt perlerug - begge dele vendt med lidt af den samme dressing som til bøffen/aspargeserne.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?