0

Grillet gazpachosuppe med dampet kuller, basilikum og brød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rød peberfrugt
1 min.
Bag peberfrugterne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.

Halvér peberfrugterne og fjern kernehuset. Spred ud på bagepladen og bag dem i ca. 10 min., indtil de begynder at branke lidt. 

agurkrød peberfrugthvidløgbasilikum
10 min.
Forbered grøntsagerne

Skær tomaterne og agurkerne i mundrette stykker og overfør til en stor skål. Tilsæt hvidløgsfed og basilikumblade.

Tilsæt peberfrugterne, når de er bagt færdigt og blend grøntsagerne til en suppe med en stavblender. Tilsæt evt. lidt vand, for at give den rette konsistens. 

Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
15 min.
Bag bollerne

Bag bollerne som angivet på pakken.

kullerfilet med skind
20 min.
Damp fisken

Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr vandet godt med salt. Skær fisken i portionsstørrelser.

Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden med skindsiden opad, og lad den dampe i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage og man nemt kan pille skindet af fisken. Overfør fisken til et fad.

25 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og anret fisken henover. Servér brødet til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK