Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.
Halvér peberfrugterne og fjern kernehuset. Spred ud på bagepladen og bag dem i ca. 10 min., indtil de begynder at branke lidt.
Skær tomaterne og agurkerne i mundrette stykker og overfør til en stor skål. Tilsæt hvidløgsfed og basilikumblade.
Tilsæt peberfrugterne, når de er bagt færdigt og blend grøntsagerne til en suppe med en stavblender. Tilsæt evt. lidt vand, for at give den rette konsistens.
Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person og krydr med salt og peber.
Bag bollerne som angivet på pakken.
Hæld vand i en pande, indtil det lige dækker bunden. Krydr vandet godt med salt. Skær fisken i portionsstørrelser.
Når vandet i panden koger, skrues der lidt ned, så det kun lige simrer. Læg fisken på panden med skindsiden opad, og lad den dampe i ca. 4-5 min., indtil den begynder at flage og man nemt kan pille skindet af fisken. Overfør fisken til et fad.
Fordel suppen i skåle og anret fisken henover. Servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften