0
Grillet hakkebøf med hvide asparges, ærtespirer, sesam/soyasauce og kartofler (4 pers.)

Grillet hakkebøf med hvide asparges, ærtespirer, sesam/soyasauce og kartofler (4 pers.)

Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Nye kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, drys med lidt godt salt oven på.

Kød: Form kødet til 1,5 cm høje bøffer. Krydr dem med salt og sort peber og grill eller steg dem på en pande til de er netop gennemstegte. (ca. 5-6 minutter på hver side.

Grillede asparges: Fjern de træede ender på de hvide asparges ved at brække dem af. Skræl dem fra hovedenden mod roden og ret dem til med en kniv så aspargesene er lige lange. Vend dem i lidt olivenolie og drys med salt og peber. Grill aspargesene på direkte varme i 3-4 minutter. (eller steg dem på en grillpande eller almindelig pande).

Sesamtopping: Kom sesamfrø i et ovnfast fad - og sæt dem i en 180 grader forvarm ovn i 12-15 minutter til de er godt gyldne til let mørke. Kom dem i en morter med 1 tsk salt og knus dem let.

Salat og ærtespirer: Skyl salat og spirer i 2 hold kold vand og slyng det tørt i en salatslynge.

Dressing: Lav en dressing af lige dele soy sauce, olivenolie og rørsukker. Rør først sukker ud i soya og rør derefter olie i. Lad den trække 5-10 minutter.

Anretning: Som vist på billedet - drys med masser af ristet sesam og hæld dressing over til sidst.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?